Vytisknout

Jídelní lístek

 

Na start, k pivu nebo jen tak

Cibulové kroužky

Smažené cibulové kroužky v pivním těstíčku,česnekový dip

 

85,-
Paštika
Domácí paštika se srnčím masem, podávaná s brusinkovou omáčkou a chlebem.
80,-

Klobáska

Grilovaná zámecká papriková klobáska s křenem,hořčicí a chlebem

85,-
Odkoz
Kozí sýr podávaný na rukolovém salátě s fíky, piniemi a medovou závitkou.
110,-
Pražák
Pikantní camembert proložený cibulí a chilli pastou naložený v ochuceném oleji, chléb.
80,-

Poloostepok

Grilovany polouzeny ostepok

85,-

Z prasátka

Savojáci
Řízečky z vepřové panenské svíčkové, smažené v trojobalu a našlehané vaječné pěně, podávané s citrónem.
155,-

Boobika

Připravili jsme pro Vás vepřové? maso dle pokynů Asijských kuchařů se zeleninou,medem a zázvorou omáčkou

145,-
Což takhle dát si špenát?
Šťavnatá grilovaná panenka, podávaná na lůžku ze sekaných špenátových listů se smetanou, restovaných na anglické slanině.
175,-
Sedlácká krkovice
Grilovaná vepřová krkovice marinovaná v pepřovém koření, zdobená klobásou a beraními rohy, podávaná s chlebem a hořčicí.
145,-
Hrabě fon Stroganov
Nudličky vepřové panenské svíčkové s okurkou, kapií a žampiony, ve smetanovo tomatové omáčce.
155,-
 Z býčků a volků

URU.Flank steak

Grilovaný vysokojakostní hovězí pupek s drceným barevným pepřem a Himalájskou solí,podávaný na rozpáleném tále

265,-

 

 

Tatarák

150g z hovězí Uruguayského Baby Topu Vám připravíme tatarský biftek s pěti topinkami

205,-

Grilované hovězí špičky

250g špičky z pravé hovězí svíčkové podávané s hříbkovou omáčkou zjemněnou smetanou a rozmarýnem

265,-

Striplon steak

250g grilovaná Urugauijská vysoká roštěná podávaná s pepřovou omáčkou

265,-

 Biftek

Čtvrtkilový biftek z mladého býčka ve slaninové košilce podávaný na horkém tále

-na anglický způsob(slanina,vejce)

-pepřovou omáčkou nebo hříbkovou omáčkou

305,-

35,-

45,-

Z Kura

Mexičan
Grilované kuřecí prsíčko plněné papričkou Habanero podávané na fazolkových luscích s avokádovým a česdarovým dipem a na tále pečenou tomatovou tortillou
165,-
Itálie
Grilované kuřecí prsíčko, plněné sušenými rajčátky a bazalkou, podávané s teplým dipem z oliv, tomatů a česneku.
155,-
Stejk stejku
Kuřecí steak se šunkou a žampiony, zapečený sýrovou crustou.
155,-
Divy z nivy
Grilované kuřecí prsíčko plněné nivou, podávané s horkou hruštičkou, drcenými vlašskými ořechy a omáčkou z creme fresch.
165,-
Jetty
Kuřecí prsíčko z grilu, podávané na restované tyrolský šunce s capari a mozzarelou, ochucenou černou himálajskou solí.
165,-

Speciality

Thajsko

Kuřecí nugetky v omáčce z červeného kari,kokosového mléka a limetky s pórkem,žampiony a červenou kapii

165,-
Čeká tě na drátě
Na špízu podávané grilované vepřové a kuřecí masíčko, proložené slaninkou, klobáskou a cibulí.
175,-
V kotlíku
Pikantní vepřový gulášek s klobáskou, připravený na červené cibuli a černém svijanském pivě, podávaný s chlebem a beraními rohy.
135,-
Copánek
Grilovaná pletená vepřová panenka se čtyřmi druhy drceného pepře, podávaná v postýlce z restované cibule a žampionů. Ochucené rozmarýnem a piniovými oříšky.
165,-
Žebra
1000g pečená pikantní vepřová medová žebírka, podávaná se škvarkovou plackou a chlebem.
195,-
Svijanský šnek
Grilovaný kotouč z vepřové panenské svíčkové a kuřecích prsíček, proložený anglickou slaninou, podávaný na cibulovém zelí, s jemnými proužky uzené pečeně a glazovaným sosíkem z vlastní šťávy.
185,S

Svijanske zebirko

300g veprpvy kotlet bez kosti podavane s restovanymi zampiony a cibuli na rozmarynu,zdobeny platky prazene slaniny

175,-

 

225,-
Jehňátko
400g konfitované jehněčí kolínko s česnekem a rozmarýnem, podávané na listovém špenátovém hnízdě se smetanou, servírované s restovanými nočky se slaninkou, cibulkou a petrželkou.
265,-

 Kančí svíčková Hubert

200g grilovaná filírovaná kančí svíčková z obory hraběnky Mansfeld Colloredo,podávaná s omáčkou z lesních lišek,smetany a kapkou Chardonnay

285,-

Dijonská kotletka

300g grilovaný vepřový kotlet s dijonskou omáčkou se smetanou,zeleným pepřem a stříbrnou cibulkou

165,-

Ty rád játra?

400g restovaná kuřecí jatýrka s cibulkou,chilli a ostrou tomatovo-tabascovou omáčkou

135,-

Houbař

Grilované vepřové karé podávané na smetanovo-houbovém ragů s rozmarýnem a křepelčím vejcem

165,-

Polívčičky

Běda zbyla od oběda
Polévka dle denní nabídky.

35,-
Svijanská kyselica
Zelná s bramborem, houbami, fazolemi a klobásou, zdobená zakysanou smetanou a restovanou slaninou.
45,-

Přiloženiny

(samostatně podávané)
Americké brambory kořeněné 40,-
Smažené bramborové hranolky 40,-
Šťouchanda – šťouchané brambory s cibulkou, slaninou a smetanou 45,-
Smažené bramborové krokety 40,-
 Smažené kuličky z bramborového těsta 44,-
Udušená rýže 35,-
Fazolkové lusky se slaninkou 60,-
Na olivovém oleji restovaná zelenina s česnekem a bazalkou 70,-

Saláty

Šopský salát 60,-
Řecký salát s olivami a balkánským sýrem 65,-
Velký ledový salát se zeleninou,filírovaným kuřecím masem,bylinkovým dresingem a světlým toustem 135,-

Bezmasé

Smažený sýrový mix
Eidam s hermelín smažený v trojobalu, podávaný s tatarskou omáčkou.
95,-

 Grilovaný hermelín

Podáváme na ledovém salátku s modrým hroznem a brusinkovým chutney

115

Plody z vody

Pstruh připravujeme na mlynářský způsob nebo grilovaný a plněný bylinkami. 155,-
Losos 250g podávame grilovaný na bazalce se zeleninou Ratatouille a s citronovým olejem extra virgine 265,-

Na konec

Gofri
Teplé vafle s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou a borůvkami.
65,-
Karlík
Zmrzlinový pohá

Cokoladovy fondant

Cokoladovy dortik se slehackou a visnovou omackou

70,-

 

Přílohy:
Stáhnout tento soubor (jidelni_listek-EN.pdf)Menu (EN)[Verbatim translation]38 Kb